0265-484.113      0265-484.114
  chetani@cjmures.ro

STAȚIA DE EPURARE APE UZATE – STADIUL LUCRĂRILOR ȘI MĂSURI DE ACCELERARE A DĂRII ÎN FOLOSINȚĂ

Pentru că obiectivul Stație epurare ape uzate este în întârziere față de graficul de lucrări am efectuat, împreună cu dirigintele de șantier și reprezentanții firmei contractante, o vizită la fața locului pentru a identifica concret problemele cauzatoare ale întârzierii. Poziția noastră e clară: nu trebuie să ne pierdem în justificări mărunte și să aruncăm responsabilitățile de colo acolo. Accelerarea ritmului lucrărilor și netezirea asperităților dintre toate părțile implicate trebuie să ducă la realizarea acestui important obiectiv pentru comuna Chețani.

LAMPADARE PE ALEEA CAPELA MORTUARĂ CHEȚANI

Aleea spre capela mortuară Chețani va iluminată cu lampadare, care au început să fie montate. De asemenea, aleea urmează a fi asfaltată

GRĂDINIȚA DIN CENTRUL CIVIC AL COMUNEI CHEȚANI

Gardul de la Grădinița din centrul civic al comunei Chețani este în curs de refacere completă.

CAPELA MORTUARĂ CHEȚANI

Capela mortuară Chețani este pe deplin funcțională, racordată la apă și lumină, cu servicii sociale și dependințe complete.

Alocuțiunea primarului cu prilejul deschiderii anului școlar 2017-2018

Fragment din mini-spectacolul oferit de elevii Școlii Gimnaziale Chețani

PARC DE JOACĂ LA HĂDĂRENI

Părinți bunici și o mulțime de copilași au fost prezenți la inaugurarea parcului de joacă și agrement din Hădăreni, prilej cu care am premiat și echipa de mini-ecologiști care, sub atenta îndrumare a d-nei Crina, au dat o mână de ajutor la ecologizarea străzilor din satul Hădăreni. I-am anunțat pe cetățeni că potrivit comunicării primite din partea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene comuna noastră beneficiază de finanțare prin PNDL 2017-2020 pentru „Înființarea sistemului de alimentare cu apă potabilă a satului Grindeni, comuna Chețani, cu valoarea alocată din bugetul de stat de 3.723.232 lei”.

PARC DE JOACĂ LA CHEȚANI

În prezența unui numeros public de prichindei, însoțiți de părinți și bunici, am inaugurat parcul de agrement și joacă de la Chețani, prilej cu care am putut aduce la cunoștința cetățenilor și vestea primită din partea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene: comuna noastră beneficiază de finanțare prin PNDL 2017-2020 pentru  „Îmbunătățirea infrastructurii rutiere în comuna Chețani cu valoarea alocată din bugetul de stat de 6.635.787,48 lei”.

Sumele sunt alocate prin OMDRAPFE nr. 3698/18.07.2017.

Documentația completă ( tehnico-economică, deviz general, acte administrative) referitoare la aceste obiective urmează a fi elaborată și transmisă MDRAPFE, până la 31 octombrie. La finalul scurtelor alocuțiuni, cei mici s-au bucurat de înghețată, suc și lebeniță, puse la dispoziție de primărie, prin grija unor sponsori inimoși.

 

16 Iunie 2017

1. Primar Emil Florin Mocan: alocuțiune cu prilejul Festivității de închidere a anului școlar 2016 – 2017, Școala Gimnazială Chețani
2. Instantanee Festivitatea de închidere a anului școlar 2016 – 2017, Școala Gimnazială Chețani

 

25 Mai 2017

Slujba de pomenire și comemorarea eroilor neamului – Chețani, Grindeni și Hădăreni

Zilele acestea a avut loc organizarea de șantier, între Chețani și Hădăreni, pentru tronsonul de autostradă Luduș – Câmpia Turzii. Dincolo de importanța deosebită pentru viitorul comunei Chețani, această lucrare prilejuiește și folosirea forței de muncă locale.

Am luat legătura cu conducerea șantierului care ne-a asigurat că, odată cu începerea lucrărilor, vor sosi și ofertele pentru noi angajări.

Toată lumea știe cât era de dificil să parchezi, când aveai vreo daravelă, cotidiană, la primărie. Nu mai vorbim despre vreun eveniment. Acestea sunt de domeniul trecutului de când cu noua parcare din fața primăriei. Cetățenii, toți vizitatorii au de acum un loc civilizat și decent unde să-și lase autoturismele.

Curățenia comunei Chețani este o preocupare permanentă a primăriei. La fel și colectarea peturilor. Am fi bucuroși dacă toți cetățenii ar înțelege să păstreze curățenia și – de ce nu – să dea o mână de ajutor, la nevoie.

Un raid fulger ne-a convins că în agricultură lucrurile stau cum trebuie, inclusiv în solarii și pe terenurile irigate.

Delegația Prefecturii Mureș în acțiune de monitorizare a situației romilor