0265-484.113      0265-484.114
  chetani@cjmures.ro
Lansarea volumului omagial – CHEȚANI REPERE MONOGRAFICE
Posted on Categories Informări

Sărbătorirea Centenarului Marii Uniri a cuprins și lansarea volumului omagial Chețani – repere monografice. Lucrarea, scrisă de către profesoara Camelia-Sorina Puiac, valorifică surse inedite, atât di Arhiva primăriei Chețani, cât și din Arhiva Școlii gimnaziale Chețani. Într-o ținută grafică de excepție, ne sunt prezentate momente cruciale ale comunității din Chețani și împrejurimi, de la făurirea României Mari, până în zilele noastre.

EXPOZIȚIE FOTOGRAFII DE EPOCĂ
Posted on Categories Informări

Prin grija doamnei profesoare Camelia-Sorina Puiac s-au strâns de la cetățenii comunei fotografii de epocă care ilustrează viața comunității. Nu mai puțin de șaizeci de clișee aduc în fața privitorului aspecte din viața și munca locuitorilor acestor meleaguri, de-a lungul a o sută de ani sărbătorită zilele acestea drept Centenarul Marii Uniri.

Te deum
Posted on Categories Informări

„100 de ani de cultură, tradiții și identitate” – Chețani 28 noiembrie 2018

Manifestările dedicate Centenarului Marii Uniri au debutat, la Chețani, cu un Te Deum la Monumentul eroilor din Chețani. În prezența primarului Emil Florin Mocan, a reprezentanților Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” și a unui numeros public, părintele paroh Vasile Macarie aținut slujba de pomenire. Au rostit scurte alocuțiuni reprezentantul militarilor și primarul comunei Chețani.

SPECTACOL DE GALĂ
Posted on Categories Informări

„100 de ani de cultură, tradiții și identitate” – Chețani 28 noiembrie 2018

Spectacolul organizat de Primăria Chețani și Școala gimnazială Chețani, în parteneriat cu Asociația Libertate și Bunăstare, dedicat aniversării a o sută de ani de la Marea Unire a avut un format aparte. Micii elevi de la Școala Gimnazială Chețani au pus în scenă o adevărată șezătoare, cum se organiza pe vremuri, drept fundal al unor manifestări artistice de excepție. Pe lângă, de acum, celebrii copii ai ansamblului local de dansuri, „Flori Mureșene“ au mai susținut momente deosebite formația de dansuri „Izvorașul Turenilor” din Tureni, județul Cluj, Corul Astra și grupul vocal Melody, din Câmpia Turzii. Un scurt recital a oferit Bogdan Găbudean, fiu al Chețanilor. Publicul numeros a cântat și dansat alături de interpreți, sărbătorind românește Centenarul Marii Uniri. O scurtă alocuțiune a rostit primarul Emil Florin Mocan.

FOC DE ARTIFICII
Posted on Categories Informări

„100 de ani de cultură, tradiții și identitate” – Chețani 28 noiembrie 2018

Manifestările dedicate centenarului au cuprins și un marș cu făclii, de la Primărie spre Baza Sportivă Chețani. Odată ajunși, oamenii s-au delectat cu un spectaculos foc de artificii, comandat de către Primărie, în vederea cinstirii marii sărbători. Cei prezenți au putut închina și un pahar de șampanie, cu prilejul Centenarului Marii Uniri.