0265-484.113      0265-484.114
  chetani@cjmures.ro

Centrul medical HĂDĂRENI

Compania Națională de Investiții, prin Autorizația de construire 26/03.10.2018 a marcat demararea lucrărilor și finanțarea pentru Centrul medical local din satul Hădăreni, comuna Chețani, lucrări în valoare de 745.592,56 lei. Antreprenor e asocierea dintre ROMART CONCEPT srl &WFA IMPEX srl și ROMART ASIST srl iar diriginte lucrări e STACONS PMP srl proiectul aparținând ROMART ASIST srl. Despre importanța acestei investiții pentru locuitorii Hădărenilor dar și pentru toți cetățenii comunei Chețani nu mai e nevoie de zis prea multe. Vestea bună este că lucrările sunt în toi și că – precum ne-a obișnuit până acum – primarul Emil Florin Mocan supraveghează personal desfășurarea investiției și calitatea lucrărilor.

Introducerea apei potabile in Grindeni

Au fost reluate, în forță, activitățile pe șantierul lucrărilor de introducere a apei potabile în Grindeni. Cu prilejul unei vizite inopinate, primarul Emil Florin Mocan a apreciat felul în care se muncește, deși, s-a declarat nemulțumit de cum a fost lăsat terenul, după acoperirea șanțurilor. Chestiunea va fi pusă cât de curând și în atenția constructorilor.

Se toarna asfaltul!

Momentul mult așteptat de cetățeni a venit: lucrările pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere în comuna Chețani, care presupun asfaltarea a 19 străzi comunale, intră în faza finală. Lungimea totală a străzilor care vor fi asfaltate este de 6,702 km. Lucrarea este deosebit de complexă, fiind aplicate, în funcție de localizare, straturi de fundație (balast), straturi de bază (piatră spartă) straturi de legătură (beton asfaltic) și straturi de uzură. Cum se observă și din imagini, lucrarea este, în unele locuri, avansată, ajungându-se deja la așternerea stratului de asfalt. Primăria, personal domnul primar Emil Florin Mocan, urmărește cu atenție calitatea și desfășurarea lucrărilor.

Parcul de recreere Hădăreni este iluminat

Parcul de joacă din Hădăreni a fost dotat cu un modern și cochet sistem de iluminare devenind astfel un loc de atracție și recreere, pentru mici și mari, deopotrivă.

Trotuare noi la Hădăreni

La Hădăreni de muncește cu spor la noile trotuare. În discuțiile cu constructorii, primarul Emil Florin Mocan a insistat asupra nevoii de calitate a lucrărilor dar și asupra respectării termenelor de predare.

Hala din curtea primăriei se apropie de finalizare

Încet, încet hala din curtea primăriei prinde contur și lucrările se apropie de finalizare. Vă oferim câteva instantanee care surprind stadiul de execuție a acestui important obiectiv.

A ÎNCEPUT ASFALTAREA A 19 STRĂZI DIN COMUNA CHEȚANI

Momentul mult așteptat de cetățeni a venit. S-au demarat lucrările pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere în comuna Chețani care presupun asfaltarea a 19 străzi comunale. Lungimea totală a străzilor care vor fi asfaltate este de 6,702 km. Lucrarea este deosebit de complexă, fiind aplicate, în funcție de localizare, straturi de fundație (balast), straturi de bază (piatră spartă) straturi de legătură (beton asfaltic) și straturi de uzură; se are în vedere și scurgerea apelor pluviale, asigurarea evacuării apelor subterane, realizarea unor podețe. De asemenea, sunt asigurați parametrii necesari circulației, în condiții de siguranță și confort, pentru traficul ușor. Au fost considerate și elementele de estetică, urbanism și îmbunătățirea accesului la drumurile naționale și comunale. Acostamentele vor fi consolidate cu piatră spartă peste un strat de nisip iar în unele locuri se prevăd rigole din beton. Unele străzi vor avea partea carosabilă încadrată în borduri de beton. Primarul Emil Florin Mocan a subliniat, în discuțiile cu executantul, necesitatea ca lucrările executate să fie aduse în stadiu final pentru a nu fi deteriorate de intemperiile iernii și a putea fi reluate, atunci când timpul o permite.

RAPORTUL PRIMARULUI EMIL FLORIN MOCAN LA DOI ANI DE MANDAT

Continuă, în ritm susținut, lucrările de canalizare în zona străzii bisericii din chețani

AUDIENTA STII TV - COMUNA CHETANI

AU FOST APROBAȚI BANII PENTRU APA POTABILĂ DIN GRINDENI ȘI INFRASTRUCTURA RUTIERĂ DIN COMUNĂ

Conform comunicării primite din partea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene comuna noastră beneficiază de finanțare prin PNDL 2017-2020 pentru obiectivele :

„Înființarea sistemului de alimentare cu apă potabilă a satului Grindeni, comuna Chețani, cu valoarea alocată din bugetul de stat de 3.723.232 lei”

„Îmbunătățirea infrastructurii rutiere în comuna Chețani cu valoarea alocată din bugetul de stat de 6.635.787,48 lei”.

Sumele sunt alocate prin OMDRAPFE nr. 3698/18.07.2017.

Documentația completă ( tehnico-economică, deviz general, acte administrative) referitoare la aceste obiective urmează a fi elaborată și transmisă MDRAPFE, până la 31 octombrie.

Este o mare realizare, atât pentru mine personal, cât și pentru întreg colectivul primăriei, implicat în obținerea acestei finanțări. De asemenea, subliniez meritul consilierului pe probleme de achiziții Ciprian Turdean. LE MULȚUMESC TUTUROR!

Primar Emil Florin Mocan

Hădăreni – Parc și teren de joacă

Frumoasă, utilă și binevenită este noua stație pentru călători.

Primind și marcajele necesare și întovărășită de o mare de flori, parcarea din centrul comunei este o adevărată carte de vizită!

Stația de epurare ape uzate – obiectiv de finalizat la sfârșitul anului 2017

Decolmatarea pârâului Grindeni

Amenajare interioară, branșare apă, canalizare la vestiarul echipei de fotbal din Chețani.

Proiectul „Înființarea sistemului de alimentare cu apă potabilă a satului Grindeni, comuna Chețani, județul Mureș”

Proiectul „Construire școală gimnazială 10 clase, comuna Chețani, județul Mureș”

Pe 20 aprilie 2017, a fost realizată de către reprezentanții Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) vizita în teren pentru observarea condițiilor pe care Comuna Chețani le îndeplinește în vederea accesării unei finanțări nerambursabile ce are ca obiect modernizarea unui număr de 19 străzi din localitate. Dar, primarul Emil Florin Mocan nu înțelege să conteze doar pe granturi. Astfel au fost demarate și executate lucrări la drumurile de exploatare și capela mortuară din Hădăreni. S-au drenat, grederuit și pietruit drumuri precum acelea din zona Coroș, Giurgiș și drumul Martocii.

La capela mortuară din Hădăreni au fost demarate lucrările de conectare la rețeaua de apă.

Vă prezentăm instantanee din aceste lucrări.